De KNBB-Vereniging Carambole is voor haar competities opgedeeld in 4 gewesten en elk gewest is weer opgedeeld in 8 tot 12 districten. De bij de KNBB-Vereniging Carambole aangesloten vereniging worden ingedeeld in deze districten zodat u voor deelname aan de competities verzekerd bent van een vereniging op korte afstand en een competitie op redelijke afstanden binnen het district. Klik hier voor een overzicht van de indeling van de gewesten en districten.


De KNBB-Vereniging Carambole organiseert de Landscompetitie welke uit drie onderdelen bestaat: De districtsronde, de gewestelijke ronde en de nationale finale (Nederlands Kampioenschap. In deze competitie wordt gespeeld in de spelsoorten libre, driebanden-klein en driebanden-groot. Deze competities worden in verschillende klassen en met handicapsysteem gespeeld zodat u niet alleen op redelijke afstand speelt maar ook tegen tegenstanders van (nagenoeg) gelijk niveau met beiden evenveel kans te winnen.


Voor deelname aan de competitie kunt u zich aanmelden bij een vereniging in de buurt (zie bovenstaande link naar de websites van de diverse districten waarop ook de verenigingen in dat district vermeld staan). De wedstrijdleiding van de vereniging kan u verder helpen en draagt ook zorg voor de inschrijving voor de competities.


De meest actuele informatie over alle KNBB competities vindt u hier