Spelers, die aan een door of namens de KVC georganiseerde officiële wedstrijd, individueel of in teamverband deelnemen, dienen te dragen:

1a. een effen pantalon, niet zijnde van (imitatie-)leer, rib- of spijkerstof. In plaats van een pantalon is het dames toegestaan een effen rok te dragen, niet zijnde van (imitatie-)leer, rib- of spijkerstof.

Aan junioren met een pantalonmaat voor jongeren kan dispensatie worden verleend voor het dragen van een andere pantalon dan in dit lid is bepaald. Deze dispensatie moet zijn verleend door het bestuur van het district waaronder die junior ressorteert.

b een poloshirt met korte of lange mouw.

c een effen overhemd met korte of lange mouw. Indien een speler een kledingstuk draagt met lange mouwen, dan dienen de mouwen lang te worden gedragen. Het is toegestaan over het overhemd een (smoking)vest, een trui, een slip-over of een spencer te dragen, niet zijnde van (imitatie-)leer. Voor- en achterkant mogen van kleur verschillen. Een vlinderstrik of stropdas is toegestaan en niet verplicht. Indien geen strik of stropdas wordt gedragen, is het toegestaan uitsluitend het bovenste knoopje van het overhemd of van het poloshirt los te laten. Eventuele bretels dienen niet zichtbaar te worden gedragen

e. schoenen, niet zijnde sportschoenen, sandalen, slippers of klompen, dienen effen te zijn..

d. sokken of kousen dienen effen te zijn.  

2. Het is verplicht een clubembleem zichtbaar op linkerborsthoogte te dragen,

- hetzij op het poloshirt,

- hetzij op het overhemd, indien uitsluitend in een overhemd wordt gespeeld,

- hetzij op het kledingstuk, dat over het overhemd wordt gedragen.

De oppervlakte van het clubembleem mag niet groter zijn dan 100 cm².